Afscheid

De drukte in huis was enorm, iedereen kwam binnen om ons op wat voor manier dan ook hun condoleances aan te bieden. Enter en Shift waren beide totaal verschillend in deze situatie, Enter was extreem druk, maar Shift niet, hij lag maar in zijn bench, wilde niet eten enz. Je hoort wel eens dat honden aanvoelen dat er iets aan de hand is, zou Shift vanwege de dood van Danielle zo stil zijn?

Ik ga naar het uitvaartcentrum, naast mij 2 honden die totaal druk zijn, niet te temmen zo druk. Ik twijfel nog of ik ze wel mee naar binnen mag nemen, maar dacht heee schijt aan, mijn kind, mijn honden….. ik doe het.

Binnen trekken de honden erg, ik vraag mij serieus af of dit nou wel zo’n goed idee is geweest. Ik open de ruimte waar Danielle ligt en loop zoals iedere keer eerst alleen naar binnen om te kijken hoe zij erbij ligt. Nu mogen de honden naar binnen, eerst Enter, hij is zo ontzettend druk, blaft zelfs, piept en jankt. Ik til hem op en praat tegen hem over Danielle, dat zij dood is, hij wil het liefst boven op haar klimmen, maar ik kan het niet gokken dat zij beschadigd door zijn nagels. Hij mag snuffelen, ik laat hem dicht bij haar komen en blijf praten. Maaike neemt hem daarna mee naar buiten, hij is zooooo druk. Dan Shift, hij kan zo druk zijn, maar nu was het toch anders, thuis lag hij maar te liggen in zijn bench, nu had ik hem bovenop Danielle haar borst en liet hem ruiken, hij rook heel voorzichtig aan haar hals, kin, normaal zou hij je likken (wat ik vies vind en niet mag, maar hij zou het zeker proberen) nu rook hij alleen maar. Ik vertelde hem ook dat Danielle dood was en hoe gek het toch allemaal was. Hij bleef maar snuffelen aan haar, ik hield hem wel vast en ivm zijn nagels heb ik hem ook niet op haar lijf gezet. Shift zou met alle gemak als Danielle lager had gelegen bij haar in de kist zijn gaan liggen, maar je bent als dood persoon zo kwetsbaar met je huid, dat ik niets wilde gokken.

Na deze dag was Shift weer gewoon Shift, ging niet meer extra in zijn bench liggen en at ook weer.

Nicolette

 

Enter en Shift