Stuk van Myrthe

De blijheid, het vrije gevoel en gewoon omdat je vrienden het ook doen. Wanneer je (net als ik) 17 bent, komen vooral de redenen waarom je XTC een keer zou moeten proberen ter sprake. Zoals Nicolette zegt: Die positieve kant kennen jongeren allemaal wel. Wat zo’n pil óók met je kan doen, wordt vaak vergeten.
Ik zit in het eerste jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie aan de HvA. Op dit moment zijn we druk bezig met een project voor LINDAnieuws. Hiervoor schrijf ik een artikel over hoe belangrijk het is dat ouders met hun kind praten over drugs. Als iemand hier wat over kan vertellen, is het Nicolette wel. Daarom ben ik gisteren met haar mee geweest naar een presentatie en ik kan je vertellen: dat maakt indruk.
Ik ken Daniëlle niet. Maar wanneer Nicolette ons kennis laat maken met Daniëlle zie ik een leven dat voor mij heel herkenbaar is. Gekke en gezellige foto’s met vriendinnen en familie. Ik kende het verhaal maar als Nicolette nog eens vertelt dat het leven van Daniëlle op haar 21e tot een abrupt einde kwam, krijg ik overal kippenvel en moet ik echt even drie keer slikken.
Mensen moeten zich beseffen dat dit is wat er gebeuren kan. Mensen moeten zich beseffen wat voor troep ze slikken. Mensen moeten zich beseffen dat óók die geteste pil allesbehalve veilig is. Ik weet zeker dat er samen met mij heel wat mensen zijn die zich dat inderdaad beseffen na de presentatie van gisteren. Bewustwording dus. Een betere manier van bewust worden dan door het verhaal van Daniëlle is er niet. Daarom hoop ik dat nog heel veel mensen de presentatie van Nicolette gaan horen en zien