Beste jij

De afgelopen weken heb ik met jou,  jou en jou gesproken.
Ik sprak je bij de winkel, sportschool, de kroeg, tijdens een chat op facebook, whats app, eigenlijk overal.
Je wist niet dat datgene dat ik vertelde zo was, soms wreef je in je ogen van emotie, schraapte je je keel en waren wij in gesprek.
Hoe kan het nou toch dat je niet wist wat je deed? Ja je wist dat je een leuke avond van dat pilletje had, of kon hebben. Maar toen ik je vertelde dat Danielle dood was, krabbelde je jezelf achter je oren. Huh kan dat ook dan? Jazeker, dat kan ook. Oh nee hoorde ik, dat is echt heftig Nicolette! Ja dat klopt, het is hartstikke heftig, niet alleen voor mij, maar ook voor de andere gezinsleden.
Ik blijf niet voor niets hameren op het stuk dat jullie niet weten! Keer op keer zal ik het jullie vertellen, zodat jullie het verder kunnen vertellen. Sommige van jullie heb ik al een Team Danielle armband gegeven. De armband mag je houden, maar ook weggeven, zo kwam er gisteren iemand naar mij toe die zei: kijk eens wat ik heb! De armband was doorgegeven, en tijdens een gesprek dat er had plaats gevonden was degene uit het gesprek met de opmerking gekomen, hé heb jij ook een armband van Team Danielle?

Met enige regelmaat krijg ik de vraag waarom ik dit in godsnaam toch doe?
Met niets wat ik doe krijg ik mijn kind terug, mijn kinderen hun zus terug, mijn familie hun nichtje terug, en vrienden hun vriendin terug.
Wel kan ik hopelijk een andere kijk op een aantal zaken geven, want ik ben tot op heden nog NIEMAND tegen gekomen die wist wat ik vertelde. Dat houdt dus in dat er nog een hoop werk aan de winkel is, en ik voel mij geroepen dit te doen.
Heb je er wel eens aan gedacht je zus te verliezen? Met jou sprak ik hier gisteren over, je raakte geëmotioneerd toen ik je dit vroeg. Jezus daar moet ik niet aan denken, vol trots liet jij mij jouw tatoeages zien waar jouw broers en zus hun letters in prijkte.
Heb je er wel eens aan gedacht je nicht te verliezen? Met jou sprak ik 2 weken geleden, vol tranen hadden we het over die gekke nicht van jou, met haar gekke avonturen.
Heb je er wel eens aan gedacht je tante zegger te verliezen? Met jou spreek ik regelmatig over je nicht, haar uitspraken, wie zij was, en wat voor invloed zij op jouw leven had.
Heb je er wel eens over gedacht je beste vriendin te verliezen? Met jou sprak ik hier van de week nog over, samen hadden we het over het leven, de avonturen en de dood.
Heb je er überhaupt wel eens over nagedacht hoe het is om iemand te verliezen? Misschien moet je daar nog eens goed over nadenken.
Heb jij er wel eens over nagedacht hoe het is om je kind te verliezen? Hier heb ik de afgelopen weken, maanden veel met jullie over gesproken. Jullie schrokken jullie rot, vroegen mij hoe nu verder? Hoe kan ik mijn kind helpen, wat moet ik doen?

Voor jullie allemaal doe ik dit wat ik nu doe, ik zou graag zien dat jullie er met elkaar over praten, en weten waar jullie mee bezig zijn.

Lees de vorige blogs eens door, zoals iemand schreef:

“PFF wat heftig zeg die blogs, jongen jongen ik ben zelf een goede vriend verloren aan XTC en uit deze verhalen haal je zoveel antwoorden op vragen en gedachtegangen die je hebt. Echt petje af voor Nicolette en haar gezin”.

Ik wens jou en jou en jou een mooi weekend!

 

Nicolette