Een tweeling met 6,5 jaar verschil.

Lieve Daan,

Op 19 februari 1995 werd mama voor de eerste keer moeder, van een prachtig mooi meisje. Al snel volgde Maaike op 11 juli 1996. Je werd voor de eerste keer zus, en mama werd voor de tweede keer moeder. Op 17 oktober 2000 kreeg je voor het eerst een broertje, mama werd voor de derde keer moeder. Op 7 juli 2002 werd mama voor de vierde keer moeder en was het gezin compleet.

7 juli 2002 werd jij voor de 3e keer zus, je wilde dolgraag een klein zusje. Trots knipte je de navelstreng van mama en mij door. Je wilde me het liefst wel 100x per dag op schoot, je deed me dolgraag in bad en wilde samen met me slapen.

We hebben vakanties samen meegemaakt, weekendjes weg, uitjes, van alles. Hoe ouder ik werd, hoe beter onze band werd.

Toen ik een jaar of 8 was ging ik een keer in de twee weken op maandag op je bovenbed zitten wanneer jij je kamer ging schoon maken en stofzuigen. Je had hard je muziek aan en schoonmaken maar! Mama riep je altijd dat je stil moest doen want ik moest slapen! Dan zei je tegen me haha mama is gek, je deed je muziek weer aan en door stofzuigen maarrr…. als je klaar was met stofzuigen en ik bij je wilde slapen bracht je me naar me bed en zei je altijd, in het weekend mag je weer bij me slapen!

We werden allebei ouder, we konden steeds meer dingen samen doen, als jij bij je vader was ging ik altijd stiekem in je kamer snuffelen.. ik wilde maar dol graag je spullen hebben. Je kleding kreeg ik altijd als je het niet meer paste, ik wilde het liefst je hele kleding kast hebben!

Je werd ouder, je kreeg de leeftijd dat je dingen ging uitproberen, en werd anders. Je bent 2x blijven zitten, moest naar het Nova en je werd anders. Op een vrijdag kwam ik terug van voetbal training en hadden mama en jij besloten dat je bij je vader moest gaan wonen, het drong niet tot me door… nooit meer die maandagavonden je kamer samen schoonmaken? Nooit meer bij je slapen? Nooit meer door je spullen snuffelen? Wat….?

Ik zag je een stuk minder dan ik gewend was, de maandagavonden waren wennen. Ik miste het. We deden ook meer dingen samen, ik werd ook ouder natuurlijk.

Vakanties bij ons waren de leukste! Italië, Spanje, en later ook Frankrijk. Samen winkelen, zwemmen, en natuurlijk lekker bruin worden! Het kwam steeds dichterbij, Cran Canaria 2014! Voor het eerst gingen we met ze 6en met het vliegtuig. Papa en Mama samen in een bungalow, en wij met ze 4en samen. We komen binnen, kijken waar de slaapkamer is met het 2 persoons bed en je roept; DEZE KAMER IS VOOR ILSE EN MIJ DOOEEEIII! En je gooit zo de deur dicht! Wat een top week hebben we samen gehad, selfies maken, zonnen, ijsjes eten. Toen we terug kwamen van de vakantie hadden we afgesproken dat we als ik ouder was, we samen naar Cran Canaria zouden gaan. Steeds als we foto’s zagen dat mensen daar heen gingen zeiden we NOG EVENTJES WACHTUUU!!!! Nooit geweten dat het de laatste vakantie samen zou zijn…

Hoe ouder ik werd, hoe vaker we te horen kregen hoeveel ik op je ging lijken. Dan was ik altijd blij als ik dat hoorde, ik dacht dan word ik ook zo mooi!

Je kreeg in 2014 een vriendje, eerst vond ik dat maar niks, ik dacht dat je me dan geen aandacht meer zou geven. Maar toen je er zo vaak over praatte, zei ik op een geven moment, ga ik hem ook nog ontmoeten of wat? Nou daar kwam het hoor. We gingen samen naar Hoofddorp shoppen, en daarna langs Albertheijn Westergracht. Nou daar stond ie dan rondjes te lopen als teamleider, je zei voordat we naar binnen liepen tegen me, Ilse je gaat je wel gedragen hoor! JAAHAA…! We liepen naar m toe en je stelde m voor, meteen mocht ik hem, hij maakte me druk, P e r f e c t! Lekker rondjes door de appie rennen! . Top zo’n vriendje voor je. Iedere zondag avond bleven jullie eten. Onze band werd nog sterker. Totdat het eind januari 2016 uit ging, ik baalde als een stekker! Ik wilde het echt niet!

Je veranderde, we zagen mekaar niet zo vaak meer. 12 juni 2016 hadden we een selfie sessie, we hadden de selfies op instagram en Facebook gezet en we kregen zo veel reacties dat we zoveel op mekaar leken! Zo leuk om te horen! Het was 7 juli 2016 en ik werd 14, je verwende me weer heerlijk! Snachts toen je uit je werk kwam gaf je me cadeautjes en je sliep bij me! 9 juli 2016 vierde Maaike en ik onze verjaardag. We maakte eigelijk nooit een foto dat we naast mekaar stonde, maar wat ben ik blij dat we deze gemaakt hadden. Ik had toch nooit in me hoofd gehaald te denken dat dit onze laatste foto samen geweest zou moeten zijn? Laat staan de laatste keer dat ik je levend & sprekend zou zien?

23 juli 2016 was ons laatste appcontact samen, onze snapscore verliep. En je kwam in het ziekenhuis te liggen. Ik dacht, het is vast niet ernstig, een epileptische aanval. Die nacht ging ik op vakantie naar Frankrijk, samen met me beste vriendin Kristi en haar ouders. Ik keek hier samen met haar maanden naar uit. Zondag 24 juli begin van de avond kwamen kristi haar ouders en ik aan in Frankrijk. We hadden ons kamertje ingericht en we hadden er zo veel zin in! De volgende ochtend gingen we naar voor even op de WiFi. De vader van Kristi was eventjes weg, wist ik veel dat hij bellen was met mama? Later belde hij de moeder van Kristi die naast ons in het restaurantje zat? Ik dacht huh? Waarom belt mama niet gewoon mij? Ze kwam terug en zij mama belt je zo? Ik bedacht veel dingen maar toch echt nooit dat Daan op sterven zou liggen en ik met spoed naar huis zou moeten?

Daar ging de lange reis weer, half Frankrijk haalde ome Tom me op. Samen reden we naar leiden waar jij lag. Dit was één grote nachtmerrie om te zien, me lievelings zus die op sterven lag, ik zei tegen je Daan hou vol ik kan niet zonder je. Je ogen sprongen open en keken me aan. Mama riep meteen de verpleegster. Dit was de allerlaatste keer dat ik je levend gezien heb, me lievelingszus waar ik zoveel mee meegemaakt heb, waarom jij? Waarom?

De volgende ochtend nadat ik 3 uurtjes geslapen had maakte mama mij en je beste vriendin die bij me geslapen had wakker, we moesten naar beneden komen zo snel mogelijk. Ik weet het nog zo goed, mama vertelde dat ze zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moesten, en je zou sterven. Ik kon het me maar niet voorstellen. Ik wil dit niet!

Familie en vrienden kwamen naar ons toe en trooste ons. Mama en papa waren in het ziekenhuis. Op 26 jullie 2016 om 11:40 stierf jij, een prachtig mooie 21 jarige meid. Aan een fucking XTC pil. Die dag zal ik nooit maar dan ook echt nooit meer vergeten.

Je lag in het yarden centrum op de zijlweg, eind van de dag ging ik samen met mama, Maaike, Wessel en Sylvia naar je toe. Ik mocht je make up en haren doen. Je kleding uitzoeken, en tegen je praten. Het wende niet. Ik zat in een nachtmerrie en ik kom er nogsteeds niet uit.

1 augustus 2016 werd jij gecremeerd. Ik heb over je gepraat op je crematie. En ik heb een fotoboek van herinneringen in me hoofd gemaakt. We draaide je kist dicht, en dit was het dan. Dit was dan wat we allemaal samen meegemaakt hadden, het fotoboek kwam bij de laatste bladzijde. Een nieuwe bladzijde gaat er niet meer komen, nooit meer.

Dag in dag uit, het went niet. Iedere dag huil ik weer omdat ik je zo mis. Ik krijg zo vaak te horen dat ik zo op je lijk, ik onddek steeds meer dingen die jij ook had. Ik draag steeds vaker dingen hoe jij het ook zal dragen. Ik heb het niet eens door.

Daan het doet kei veel pijn dit voor je te schrijven, als er een hemel is, hoop ik dat je dit kan lezen. De liefde die ik voor je had en altijd zal houden stopt niet. Ik zal iedere dag aan je blijven denken. Iedere dag een kaars voor je branden, en iedere avond een kus naar je sturen. Ik draag je iedere dag bij me, en ik mis je iedere dag meer. Ik hou zo veel van je. Je was me alles. Vergeet het niet, besef het. Until we meet again. Heel veel kusjes voor jou. Liefs je 6,5 jaar jongere ‘tweeling’ zusje Ilse.

foto van Stichting Team Daniëlle.