Eerbetoon

 

EERBETOON AAN DANIELLE (1995-2016): ‘ZE KON DE VERLEIDING NIET WEERSTAAN’

In onze serie ‘Monumentje’ brengen lezers een ode aan een overleden geliefde, vriend of familielid. Vandaag: Danielle, dochter van Nicolette, die 21 jaar werd.

| Charlotte Sun

Ter nagedachtenis aan Danielle (19 februari 1995 – 26 juli 2016), door haar moeder Nicolette Koopen.

LIEF GRIETJE
Danielle Lisette was mijn eerste kindje. Een super lief grietje, een voorbeeld kind. Ik kreeg nog drie kinderen en als het aan Danielle had gelegen, had ze nog veel meer broertjes en zusjes gekregen. Qua uiterlijk leken we veel op elkaar, maar qua gedrag niet. Danielle was een stuk rebelser dan ik ooit ben geweest.

VERKEERDE MENSEN
Ze kwam in contact met de verkeerde mensen. Ik kon mijn vinger er niet op leggen, maar ik zag mijn kind veranderen. Als ik aan haar vroeg hoe het met haar ging, vertelde ze mij dat er niks aan de hand was.

ZIEKENHUIS
Op 23 juli kreeg ik eind van de middag een verschrikkelijk telefoontje van het ziekenhuis: het ging niet goed met Danielle. Ik was op dat moment niet thuis, maar op vakantie in Brabant. Na het telefoontje ben ik zo snel mogelijk terug gereden. Drie dagen na het telefoontje overleed ze.

MDMA
Uit het bloedonderzoek bleek dat Danielle recentelijk MDMA had geslikt. Met wie ze dit had gedaan en in welke omgeving weet ik niet. Iedereen uit haar omgeving zwijgt tot op de dag van vandaag. Met behulp van een privédetective ben ik er wel achter gekomen wie haar die drugs heeft verkocht.

VERDRIETIG
We gingen een hele verdrietige periode tegemoet. Haar jongere zusje Ilse, met wie ze altijd samen was, werd in een klap volwassen. Hoe moesten we nu toch verder zonder Danielle? Nooit meer op zondagavond samen aan tafel, over sushi praten of een borrel drinken in de kroeg, waar ze dan met veel bombarie binnen kwam. Ze zou nooit meer een drankje kunnen drinken met Maaike of gillend op Wessels bed kunnen springen.

DOORZETTER
Danielle was een kwebbelkont en stond bekend als een doorzetter. Daar waar zij was, was reuring en moesten mensen lachen. Ze kon de verleiding niet weerstaan om net als velen XTC te proberen, wat uiteindelijk haar dood werd.

STICHTING
Ik besloot een stichting op te richten. Daarnaast geef ik voorlichtingen op scholen en praat daar over mijn Danielle. Ik mis mijn kind ieder moment van de dag en zal altijd vier kinderen hebben.

Bezoek de website van de stichting hier.

 

Monumentje Danielle door Nicolette

 

Kortom, drukke dagen met team Danielle.