Firma list en bedrog

Wat ik de laatste tijd veelvuldig ben tegen gekomen zijn liegende mensen.

Naar nu bleek, heeft Danielle zo nu een dan een andere waarheid aan mij als moeder verteld. Mijn onderbuikgevoel zei dat het niet klopte, maar mijn vinger kreeg ik er niet opgelegd. In de laatste week voordat zij stierf heb ik haar het vuur aan de schenen gelegd en zei ze dat ze zag dat het anders moest en haar leven zou verbeteren.

Vanaf de nacht dat het fout ging heb ik veelvuldig visite gehad van “vrienden” van Danielle. Dit waren mensen die ik een paar keer eerder had gezien, of van naam had gehoord.
Dikke tranen werden er gehuild, nee zij wisten dit allemaal niet……………………
Nu ben ik ondertussen een soort van handig met een aantal zaken, en zodoende kwam ik in het bezit van enkele foto.s van Danielle met waaracht en warempel de personen in kwestie.
Gezellig aan een watertje, zonnebril op ondanks dat er geen zon was, en ach die lolly en ijsje waren voor de zoete trek. Nou zo naïef als ik in het begin was, was ik dat nu niet meer. Samen gebruiken, dit op de foto, en bij mij staan huilen want och en wee wat vreselijk.

Dat laatste is echt zo, het is vreselijk!
Vreselijk dat Danielle dood is
Vreselijk dat je tegen mij hebt staan liegen
Vreselijk dat je hier thuis over liegt
Vreselijk dat na de dood van Danielle door gegaan bent met slikken

Weet je, ik ben op niemand boos, ja ik ben wel teleurgesteld, dat dan weer wel.
Ik begrijp heus wel dat je als vriendinnen / vrienden elkaar dekt in geval van, maar je zal toch ook moeten weten wanneer je ingrijpt?

Nu hebben jullie een nieuwe vriendengroep, want Danielle is er niet meer, jullie zien elkaar nog wel. Ik weet dat jullie nog steeds naar feesten en partijen gaan met soms de zakken vol.
Ik weet ook dat sommige van jullie echt geschrokken zijn, bij mij zijn komen praten en gestopt zijn, met de tekst: weet je Nicolette, als Danielle niet dood was gegaan had ik 100% nog een keer (of wat) geslikt.

Wat nou als het Danielle niet was geweest, maar jouw eigen broer of zus?
En voor de ouders, wat als het jouw kind zou zijn geweest?

Want nog steeds hoor ik, dat doet die van mij niet hoor…………….. Lees mijn stuk xtc dat doet die van mij nie…………..t eens.
Veel mensen denken werkelijk dat het hun niet kan overkomen, want procentueel gezien…….jaja die ken ik ook. Het gaat gelukkig vaker goed dan fout, maar weet dat praktisch alle zaken in de doofpot worden gestopt. Je leest en hoort al helemaal niets van de doden, depressieve mensen, comateuze en wat voor slachtoffers dan ook.
Ook Danielle haar verhaal was nergens gemeld, ja de recherche en mijn huisarts wisten mij te vertellen dat er nog 2 slachtoffers waren ten tijde van het overlijden van Danielle. Nergens heb ik hierover ook maar iets gelezen of nog gehoord.

De firma list en bedrog is een groot bedrijf met vele medewerkers.

 

hands

Een gedachte over “Firma list en bedrog

  1. Janet

    Tja verdomme. Het is verschrikkelijk om achteraf dit allemaal te moeten ontdekken. En haar er niet meer op aan te kunnen spreken.
    Dat maakt het verwerken een stuk moeilijker.en ja de mensen zijn niet altijd wat je denkt dat ze zijn.

Reacties zijn gesloten.