Ik ga jouw niet zeggen………………..

Ik ga jou niet zeggen……………………………

Ik lees vanmorgen en vanavond de reacties naar aanleiding van mijn televisie presentatie op RTV NH. De meeste reacties zijn meelevend, enkele zijn voorzien van een eigen overtuiging. Ik lees bijvoorbeeld; Verantwoord gebruiken kan door middel van testen. Natuurlijk zou ik hierop kunnen reageren, maar dat is nutteloos dus dat doe ik niet. Sommige zullen zich afvragen waarom dit nutteloos is, dat wil ik wel uitleggen. Het is nutteloos omdat de ander een eigen mening heeft, een eigen overtuiging. Ik kan uitleggen dat veilig gebruiken onmogelijk is:

*De bestanddelen van xtc zijn niet voor consumptie geschikt, niet links maar ook niet rechtsom.
*De inhoud van xtc is afhankelijk van de brouwer, de bestanddelen zijn ook niet altijd gelijk.
*Onze lichamen reageren allemaal anders om xtc vrouwen hebben grotere risico’s dan mannen
*Een halve pil is alleen aan de buitenkant een halve pil, aan de binnenkant is dit vaak anders
*Ik weet wat ik doe, want ik slik al jaren, als dat je mening is, dan is dat toch goed! *Ik ken alleen maar mensen bij wie het goed gaat! Ook helemaal goed, ik ken helaas veel mensen bij wie het niet goed ging. *Met alcohol vallen er meer slachtoffers! Hier moet ik wel even bij zuchten, maar vooruit ik ben nu toch bezig………….. Er vallen inderdaad meer slachtoffers van alcohol, maar ik ken ze niet die na 1 glaasje alcohol dood gingen, ik ken ze wel die na 1 pil dood gingen.

*Ik ga mijzelf nergens niet verdedigen, ik deel alleen niet de meningen zoals hierboven beschreven, maar ondanks dat kan ik dat wel accepteren. Ik veroordeel nog steeds niemand, en ik ga jou of jou al helemaal niet zeggen wat je wel of niet moet gaan doen.

Ook las ik het vraagteken bij de kinderen van groep 8. Helaas zijn de kinderen uit deze tijd al erg wijs, ook op dit gebied. In 1 maand tijd word ik tot 4x aan toe geconfronteerd met kinderen van 11,12 en 14 die xtc geslikt hadden. Dat is iedere week 1 iemand. Weet wel dat heel veel nieuws niet in de pers komt, er is een privacy regeling, dit houdt in dat journalisten alleen mogen schrijven als het slachtoffer en of de familie hiermee naar buiten treedt.

En nu komt de aap uit de mouw, want er zijn veel meer slachtoffers dan een ieder maar voor mogelijk houdt. Alleen willen heel veel niet dat anderen weten dat zij: *een psychose hebben (gehad) na het gebruik van xtc *psychische problematiek hebben (na het gebruik van xtc) *schaamte omdat hun kind / partner voor de trein sprong (na het gebruik van xtc) *schaamte omdat hun kind aan xtc overleed en zij een andere doodsoorzaak vertellen zodat anderen niet weten dat hun kind/partner aan drugs overleed.

Kortom niets is wat het lijkt. Wij lezen alleen zo nu en dan iets in de pers en menen dan het onze ervan te weten, maar ik kan uit 1e hand zeggen dat niets is wat het lijkt

Zo ook de cijfers die er gehanteerd worden van de mensen die overleden zijn nav xtc…………de mensen die direct aan de gevolgen van xtc zijn overleden zijn genoteerd. Ben je nou overleden omdat je met xtc van het viaduct bent gesprongen, of voor de trein bent gesprongen of van een flat af bent gesprongen dan sta je als suicide in de boeken. Ik schrijf dus MET XTC in je lijf, zonder dat je dit in je lijf had gehad was je niet gesprongen oid. Dit zijn feiten, maar helaas ligt dit ergens ver weg gestopt, en dat moet over zijn!

Ik krijg met grote regelmaat facebook en of email berichtjes van ouders wiens kind net zoals mijn kind overleden zijn aan de gevolgen van xtc. Deze mensen willen dat met mij delen en als zij dit goed vinden schrijf ik over hun kind. Want wij zijn onze kinderen kwijt, en dat had mogelijk voorkomen kunnen worden. In het geval van Danielle had zij nu geen redenen om te sterven gehad als zij niet aan de xtc had gezeten. Tim had nu gewoon verder kunnen studeren als hij niet van het viaduct af was gesprongen. Jovi had zijn eigen leven op kunnen pakken nu hij op zichzelf ging wonen. Renate had met haar moeder geweldige dingen kunnen doen als zij geen xtc had geslikt (1x geslikt…………………………). Youri, Felice, Myrthe, Naomi, Mike, het meisje wiens ouders willen dat zij anoniem blijft. Laat niemand ons nou vertellen dat er geen slachtoffers zijn, er zijn er ontzettend veel. Ik weet dat mijn stukjes veel gelezen worden, ik weet dat er ook ouders mee lezen wiens kinderen net als de onze aan xtc zijn overleden. Ik weet dat er ook ouders mee lezen wiens kinderen aan andere drugs zijn overleden of bij wie er grootse onderzoeken lopen omdat de dood van hun kind door de politie afgedaan wordt als zelfmoord……………………………….

Kortom, wie ben ik om jou te zeggen wat je moet doen?

Nicolette