Schrik

Gisteren mocht ik de Catering verzorgen op een verjaardagsfeestje. Allemaal leuke en gezellige mensen dus gezellig…. Na alles klaargezet te hebben werd ik aangesproken door een van de aanwezige gasten, we kenden elkaar van eerdere feestjes . Tot mijn grote verbazing zei hij: hoi Cindy, fff vraagje, jij hebt toch diabetes type 1 en spuit insuline? Ik beaamde dit maar vroeg waarom hij dit wilde weten.. zijn antwoord : Nou, wij zijn aan het trainen voor wedstrijden met body building en nu heb ik gehoord dat als je insuline spuit je bloedsuiker heel snel daalt en dan neemt de omvang van je spiercellen heel snel toe!!!

Mijn hersenen konden dit fff niet verwerken en ik antwoordde, maar dan kan je in coma raken, dat gaat heel snel en als je geen diabeet ben dan red je het niet met fff een druivesuikertje !

Ja zei hij maar er zijn ook spuitjes om dat dan toch weer tegen te gaan en als je door suiker in coma ligt , kom je er toch wel uit dat is geen gewone coma en volgens mij krijg je daar toch ook geen hersenletsel van…..

Ik kon alleen maar stamelen op dat moment dat ik fff naar de keuken moest , daar moest ik onmiddellijk aan jou denken Nicolette en hoe jij nu zou reageren …want ik ben een emo type en de tranen stonden in mijn ogen van wanhoop, kwaadheid en verdriet…

Na 15x slikken ben ik teruggegaan naar de kamer , heb mijn ding gedaan en toen ik er aan toe was ben ik op hem afgestapt en terwijl ik alleen maar dacht BEWUSTWORDING, BEWUSTWORDING, BEWUSTWORDING, geprobeerd zonder oordelen ( want echt verdomde moeilijk was) hem uit te leggen wat de risico’s , hoe insuline werkt , wat het doet en dat het echt supergevaarlijk is. Hij zei, dat weet ik heus wel daarom vraag ik jou om tips… en trouwens heel veel doen het , je kan het gewoon op internet kopen kost ech ’t niet zoveel

De enige tip die ik jou kan geven is niet doen en praat met je huisarts, denk aan je vrouw en 4 kids en please doe het niet.

Echt ik heb me nog nooit zo rot en verloren gevoeld tijdens mijn werk wat normaal echt een feestje is.

Ik heb nu een blik in de wereld mogen werpen waar jij in leeft, en het is echt om te janken …. hoe hou jij dit vol ! Kracht dat is denk ik het toverwoord maar ik blijf maar denken wat als hij het nu toch doet, moet ik het zijn vrouw vertellen? Shitzooi echt .