Samen voor altijd

19 februari…….

 

Het is zover, jouw 1e verjaardag ………..zonder jou erbij. Ik zie er als een berg tegenop, de dag die mij voor de eerste keer moeder maakte, jij die mij moeder maakte. Ik weet het nog zo ontzettend goed, als de dag van gisteren zou ik zeggen. Na 9 maanden wachten was het moment daar……je kwam niet zonder slag of stoot op de wereld, maar toen je daar was, wauw! Het meest mooie kind van de wereld (later mocht ik dacht gevoel nog 3 keer meemaken, want ook bij je zussen en broers dacht en voelde ik dat). Vannacht om 0000 laten we 22 verlichte ballonnen op, 22 stuks met flikkerende lampjes erin. Lampjes die een ieder kan zien, ze vliegen mooi hoog over meerdere dorpen heen. Een ieder die ze ziet zal zich afvragen wie er voorbij komt, en jij bent het! Mijn stoere dochter die vandaag op papier 22 jaar wordt, die het aardse niet verder mocht meemaken. Ik heb het liedje van Maaike Ouboter toegevoegd, je was bij de uitvaart van Saskia, het maakte veel indruk op je. Maar nu missen wij jou, ik wil een lelijk woord intypen maar zal dat niet doen. Vannacht om 0000 wordt het kusje van Daan officieel geboren, jij zal voortleven op verschillende manieren. Ik zal vol trots overal over jou vertellen, want trots ben ik op je. Ik ben trots op alles wat jij gedaan hebt, ook als ik je soms achter het behang kon plakken…….. Maar jij hebt mij moeder gemaakt, de moeder die ik nu ben, jij hebt Wessel en Ilse en Maaike tot trotse broer en zussen gemaakt. Jij hebt oma een trotse oma gemaakt, je tantes trotse tantes en je vriendinnen trotse vriendinnen. Jij bent en blijft mijn kind, ik kuste je toen je geboren was en ik kuste je toen je dood ging en dood was. Ik kus je alle dagen van het jaar via het kusje van Daan, want ook al kan ik je lijfelijk niet meer kussen, in mijn gedachtes ben je altijd bij mij.

 

mama